Menu

Programma 6 mei in de Meerpaal te Dronten

Wat kunnen de kinderen (6-18 jaar) verwachten?

 • Een actieve en leuke dag waar het kind centraal staat.
 • Een dag met activiteiten waar kinderen elkaar ontmoeten en zien dat ze er niet alleen voor staan.
 • Verschillende praktische workshops voor de kinderen, verzorgd door professionals en veelal bekende Nederlanders. Doel is om praktische tips te geven die ze thuis kunnen inzetten.
 • Workshops gericht op emotie en fysiek en mentaal zoals:
  • Bokstraining o.l.v. Olympisch zilveren medaille winnares Nouchka Fontijn
  • DJ workshop o.l.v. internationaal bekende DJ Liebrand
  • Voetbaloefeningen o.l.v. voetbal trainer Dwigth Lodeweges
  • Dansen o.l.v. Jan Postulart (bekend van o.a. Dancing with the stars)
  • Drummen o.l.v. dé drummer Stefan Kruger
  • Mens-diertherapie o.l.v. Stichting Hulphond
  • Ontspanning in hoofd en lichaam o.l.v. Netwerk massage bij Kanker
  • Vraag maar raak aan psycholoog en oncologie deskundige

Wat kunnen de ouders verwachten?

 • Een dag met activiteiten die ouders inzicht geven in het omgaan met kinderen in een gezin met kanker
 • Een dag waarbij professionals (Arrien van Prooijen de Jong van Care for Cancer en drs. Nel Kleverlaan van Kankerspoken en het Praethuys) u inzicht geven in het signaleren en herkennen van emoties, het omgaan met emoties en het voorkomen dat de kinderen vast gaan lopen
 • Een dag met voorbeelden en tips uit de praktijk
 • Een boeiende afsluiting van spreekster en snowboardster Bibian Mentel

Workshops kinderen: 

 

NOUCHKA FONTIJN, NR 2 BOKSTER VAN DE WERELD: WORKSHOP BOKSEN

 

Europees Kampioen (juni 2014), won goud op de European Games in Baku (juni 2015) won de bronzen medaille op het WK in Zuid-Korea in november 2014 en de zilveren medaille op het WK van 2016 in Kazachstan, versloeg al diverse ex-Wereldkampioenen en ex-Europese kampioenen. Op het WK in september 2010 eindigde ze bij de beste acht en bij het Europees Kampioenschap in Rotterdam (oktober 2011) pakte ze de zilveren medaille.


 

DJ BEN LIEBRAND: WORKSHOP DJ

Kreeg zijn titel “Master Mixer” van Collega's en Business Professionals en treedt internationaal op, o.a. tijdens de Olympische spelen in Vancouver en Londen. Liebrand is een van de grondleggers van het mixen van dance music in Europa . Zijn vroege mixen inspireerden jongens zoals Armin van Buuren, Olaf Basoski, Ferry Corsten en Tiësto om DJ te worden. 

DJ Ben Liebrand is o.a. bekend van "In The Mix" bij Radio Veronica (nu Radio 10).  Sinds 1999 brengt hij jaarlijks de Grandmix uit. Hij heeft veel remix hits gemaakt voor artiesten, zoals:Salt'N'Pepa - Armin van Buuren - Sting - Phil Collins -  Hot Chocolate  - Genesis - Grace Jones & Candy Dulfer.  


 

DWIGHT LODEWEGES: WORKSHOP VOETBAL

Na zijn voetbalcarrière werd hij trainer. Hij was onder meer hoofdtrainer bij PEC Zwolle, Groningen, sc Heerenveen, SC Cambuur, PSV en NEC Nijmegen. Werkzaam geweest in o.a. de Emiraten, Japan en Canada. Dwight Lodeweges is nu coach van de high potential bij PEC Zwolle én coach van Oranje Onder-20.


JAN POSTULART: WORKSHOP DANSEN

Dansleraar en juryid sinds 1991
Jan Postulart, bekend van jurylid bij Dancing with the Stars. Jureert regelmatig danswedstrijden. Zowel regionale als grote landelijke wedstrijden en eveneens buitenlandse (inter-)nationale kampioenschappen.

Behaalde danstitels:  Nederlands Kampioen latin amateurs·  Nederlands Kampioen latin professionals·  Vice-Nederlands Kampioen Classic-Showdance·  Finalist Nederlandse Kampioenschappen Professionals Latin en 10-dans.


STEFAN KRUGER: WORKSHOP DRUMMEN

Multitalent drummer Stefan Kruger, drumt, componeert, produceert, doceert én richt bands op die internationaal succes hebben.

Stefan is 4 jaar bandleider geweest bij Caro Emerald en ook bekend van o.a. Zuco 103,  Zuco Sound en New Cool Collective en Joe Jackson.

Stefan is sinds 2001 drumdocent op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij produceert en drumt voor reclames, filmmuziek, bands en andere projecten met o.a. Zuco 103 en Ruben Hein.

Awards vanaf 2000:

 • Edison Award (Audience) (NL) 2003
 • Heineken Crossover Award (NL) 2001
 • Edison (NL) 2000  VOL!!!!!! Inschrijven is niet meer mogelijk!!

    

Hulphond Nederland biedt uitkomst met dierondersteunde therapie en coaching, ook wel bekend als Animal Assisted Interventions (AAI). Met behulp van speciaal opgeleide Therapie-hulphonden bieden de ervaren en hoogopgeleide therapeuten de juiste uitdagingen om meer zelfvertrouwen op te bouwen en het zelfbeeld te versterken. In 75% van de gevallen leiden tien therapie- en coachingsessies met een hulphond al tot een oplossing van de zorgvraag en daarmee tot een nieuw perspectief voor deze kwetsbare groep kinderen en jongeren.

Petra van Benten is hoofd behandeling Therapie & Coaching bij de stichting. Samen met haar collega-therapeuten en speciaal opgeleide Therapie-hulphonden helpt zij jaarlijks honderden kinderen.


NETWERK MASSAGE BIJ KANKER: WORKSHOP ONTSPANNING IN HOOFD EN LICHAAM

Een mindfulness oefening met als doel: de kinderen laten ervaren dat ze door deze oefening rust in hun hoofd krijgen, daardoor minder malen en beter gaan slapen.

Elkaar leren masseren van hand of hoofd.
Lichamelijke aanraking is een communicatiemiddel en iets wat men kan doen (van machteloosheid naar doen). Je hoeft niets te zeggen, maar je maakt wel contact. Op een mooie manier met elkaar bezig. Doel: wat kan een kind een ouder geven (in dit geval een stukje ontspanning en samen zijn)


VRAAG MAAR RAAK AAN PSYCHOLOOG EN ONCOLOGIE DESKUNDIGE

Drs. Dineke Verkaik is NVO Orthopedagoog-Generalist en werkzaam als docent en onderzoeker "Gezin en kanker" bij de Universiteit van Utrecht. Haar expertise is de behandeling van kinderen en jongeren die opgroeien in een gezin waarvan een vader/moeder kanker heeft en rouw-en verliesverwerking.

Harma Koelewijn, oncologieverpleegkundige Care for Cancer. Harma voltooide de opleiding tot oncologie verpleegkundige in 1997 aan het UMC Utrecht. Harma heeft jaren gewerkt als oncologie verpleegkundige


Programma ouders:

ARRIEN VAN PROOIJEN DE JONG VAN CARE FOR CANCER, 
MASTER CONTEXTUELE HULPVERLENING

Oncologieverpleegkundige en Care consulent voor de stichting Care for cancer, docent Chr. Hogeschool Ede, Domein Gezondheidszorg en Sociale Studies.  
 
Als kanker je gezin treft heeft elk gezinslid zijn eigen verhaal en elk kind heeft zijn eigen verdriet. Het grootste cadeau wat je (later) als ouders, je kind, kunt geven is de erkenning van de geleden pijn.

Kanker in het gezin
Wat zijn de gevolgen, wanneer kanker je gezin en je kinderen treft? Arrien bekijkt dit vanuit een perspectief van hoop, zingeving en verrijking. Er vindt namelijk een hertaxatie plaats en de waardes in je leven komen meer in beeld dan ooit tevoren.
Hoe geef je als gezin betekenis aan deze nieuwe situatie? Kanker heb je niet alleen, kanker heb je met elkaar. Het nestelt zich diep in alle haarvaten van het netwerk en het systeem. Eerst overleven met elkaar en dan komt het besef. Maar wat is er dan gebeurd? Alles voelt anders. Durf je dat te delen met elkaar? Arrien vertelt haar verhaal aan de hand van de volgende punten:

 1. Kanker en de kinderen in het gezin; vanuit een wetenschappelijke beschouwing naar de praktijk van alledag.
 2. Kinderrouw; de gevolgen voor de kinderen: ‘wie zorgt er nu voor mij’?
 3. Kinderzorgen; de effecten van loyaliteiten: ‘het zorgende kind’, onzichtbaar zorgdragen.
 4. Kindergeheimen; heimelijkheid of openheid?
 5. Een streep eronder en weer verder met elkaar; #hoedan?  

BIBIAN MENTEL

Paralympisch snowboard kampioene Bibian Mentel, die zelf voor de 8ste keer door kanker is getroffen, vertelt vanuit haar ervaring met kanker. Zij laat mensen inzien hoeveel mogelijkheden er wel niet zijn en hoe ga je om met een tegenslag. 56x Gouden medaille tijdens World Cups snowboarden 7x 1e plaats overall World Cup 7x Wereldkampioen. 1 Gouden medaille op de Paralympische spelen in Sochi 7x Nederlands Kampioen Snowboarden en 2x Nederlands kampioen Wakeboarden! 3x Zilver op Nederlandse kampioenschappen Wakeboarden.De Jaap Eden, Sportvrouw van het jaar. Stoerste vrouw van Nederland, verkiezingen de Telegraaf 2016.

Dagprogramma:

13.45-14.20 uur    Ontvangst met drinken en iets lekkers

14.30-15.15 uur    Opening in theaterzaal 

15.15-17.10 uur    Kinderen volgen 2 workshops naar keuze

15.20-17.10 uur    Programma voor volwassenen met sprekers

17.20-17.40 uur    Plenaire afsluiting in theaterzaal 

17.40-17.50 uur    Lasershow afsluiting in theaterzaal

18.00-19.00 uur    Mogelijkheid tot eten bij de foodtrucks (tegen betaling)
 

HELP JIJ ONS?
DONEER OF WORD VRIJWILLIGER / SPONSOR
HELP NU »
kom naar de landelijke dag
op 6 mei
Meer info »
VRAGEN OF SUGGESTIES?
Laat het ons weten!
CONTACT »
197