Menu

Programma 15 juni 2019

in de Meerpaal te DrontenDe wereldtoppers Rob en Emiel combineren cabaret, mentalisme, komedie,interactie en magic in energieke Feel-Good shows. Zowel op televisie als in het theater!

Rob & Emiel verzorgen mede de onvergetelijke openingsact en daarna een lezing over mindset voor de ouders. De tijd vliegt voorbij en je verveelt je geen moment omdat je gegarandeerd van de ene in de andere verbazing valt. Voor AVROTROS maakten ze meer dan 100 eigen tv shows en dus zag je ze wellicht al op TV…. Nu kun je ze live komen bezoeken op de landelijke dag!
 
Rob en Emiel waren de finalisten van het programma De Nieuwe Uri Geller. In 2006 behaalde zij zelfs goud in 3 verschillende catagorieën, kregen een eervolle onderscheiding voor hun komische presentatie en wonnen zij de Grand Prix, de hoogst haalbare nederlandse goochelprijs, waarmee zij Nederlands Kampioen Goochelen zijn! Maar de hoogste onderscheiding die zij tot noch toe mochten ontvangen, was de bronzen medaille op het WereldKampioenschap Magic in 2006!
Daarmee behoren zij officieel tot de absolute wereldtop.

Onderdeel van de openingsact op de Landelijke Dag is tevens Freestyler Josh. Bekijk hier hun videoboodschappen:Wat kunnen de kinderen (4-18 jaar) verwachten?

 • Een actieve en leuke dag waar het kind centraal staat.
 • Een dag met activiteiten waar kinderen elkaar ontmoeten en zien dat ze er niet alleen voor staan.
 • Verschillende praktische workshops voor de kinderen, verzorgd door professionals en veelal bekende Nederlanders. 
 • Elk kind ontvangt een leuke goodiebag.
 • Workshops (zie hieronder een overzicht van de workshops).

Wat kunnen de ouders verwachten?

 • Een dag met activiteiten die ouders inzicht geven in het omgaan met kinderen in een gezin met kanker
 • Een dag waarbij professionals die u inzicht geven in het signaleren en herkennen van emoties, het omgaan met emoties en het voorkomen dat de kinderen vast gaan lopen
 • Een dag met voorbeelden en tips uit de praktijk
 • Gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen te delen
 • Lezingen van professionals met interactie
 • Stands met organisaties, schrijvers informatie etc.

Voor alle kinderen is er een goodiebag. Alle bezoekers kunnen gebruik maken van een massage van Netwerk Massage bij kanker.Dagprogramma:
 

13.00-13.20 uur    Ontvangst bezoekers

13.20-14.15 uur    Opening in theaterzaal 

14.20-16.50 uur    Kinderen volgen 2 workshops naar keuze (met iets lekkers in de pauze)

14.20-15.00 uur    Programma voor volwassenen deel 1

15.05-15.55 uur    Kijken bij workshops van de kinderen en mogelijkheid bezoek stands

16.05-16.50 uur    Programma voor volwassenen deel 2

17.00-17.20 uur    Plenaire afsluiting in theaterzaal 

17.20-17.50 uur    Optreden van Alain Clark in theaterzaal 

18.00-18.45 uur    Signeersessie Bekende Nederlanders en uitreiking goodiebags
 
Workshops kinderen:

 • Graffiti (VOL)
 • Drones
 • Striptekenen
 • Mad-science: Supersnelle scheikunde
 • Mad-science: Optische illusies
 • FIFA met (Nederlands beste FIFA speler) Koen Weijland
 • Kickboksen (VOL)
 • Nieuwslezen 
 • Perfume design


Workshop Graffiti (VOL)

Vanwege een overweldigende animo voor deze workshop, was deze vorig jaar binnen no-time volgeboekt. Graffiti for You, gespecialiseerd in het geven van workshops, geeft eerst uitleg over hoe een spuitbus te gebruiken. Daarna mag je een eigen kunstwerk maken met spuitbussen in alle kleuren. Vervolgens kan het kunstwerk worden gemaakt. Aan het einde van de workshop kunnen de kunstwerken mee naar huis genomen worden.

Deze workshop is vol
 


Workshop Drones door Drone Your Future

Tijdens de workshop ‘Drones’ leer je door een gecertificeerde drone piloot de ins en outs over drones. Het eerste kwartier zal worden besteed aan de luchtvaart regelgeving omtrent drones, een stukje meteorologie/weersomstandigheden en het gebruik van het luchtruim. Daarna is er tijd voor de drone zelf (hoe zit een drone nou eigenlijk in elkaar, en hoe werkt een drone?) Er zal een demonstratie worden gegeven (mits de weersomstandigheden goed zijn). En als laatste is er tijd voor het maken van een luchtfoto met de groep kinderen (of kinderen apart afhankelijk van de grootte van de groep) die deelneemt aan de workshop. (de kinderen kunnen deze foto toegestuurd krijgen mits ze hun email adres achter laten). Kinderen kunnen zelf niet vliegen met de drones ivm aansprakelijkheid bij calamiteiten/ongevallen.

Schrijf je nu in »
 


Workshop Striptekenen

Alex Wesselink heeft tientallen jaren ervaring in het geven van workshops striptekenen. In een uur legt Alex uit hoe je een stripfiguur ontwerpt, hoe je ‘m laat bewegen en acteren en hoe je hiermee een kort verhaaltje maakt. Tijdens de workshop  wordt er veel getekend. Striptekenen draait vooral om ideeën, het wel of niet goed kunnen tekenen staat niet op de eerste plaats.

Schrijf je nu in »
 


Workshop MadScience: Supersnelle Scheikunde

Test de snelheid van een chemische reactie. Hoe breng je een chemische reactie tot stand en hoe kun je deze versnellen? Ontdek zelf dat je met katalysatoren, warmte en een verdeling van een stof over een groot oppervlak een reactie kunt versnellen.

Schrijf je nu in »
 


Workshop MadScience: Optische Illusies

Hoe goed kun jij je hersens voor de gek houden? Onderzoek hoe onze ogen onze hersens voor de gek kunnen houden met alle proefjes die de professor je laat “zien”. Ontdek hoe draaiende spiralen naar boven en naar beneden kunnen klimmen zonder te bewegen en hoe een hond in een handdoek verandert! 

Schrijf je nu in »
 


Workshop FIFA

Wil jij graag gamen met Nederlands beste FIFA gamer? Doe dan mee! Koen vertelt jou over zijn weg naar de top als E sporter. Hij geeft zijn beste FIFA tips & tricks prijs. Vervolgens wordt er onder leiding van Koen een knock-out wedstrijd FIFA19 gespeeld in een professionele game set up. 

Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door Schooljudo, Urban events en Game Play events

Koen Weijland is de bekendste e-Sporter van Nederland. Hij is vijf keer Nederlands kampioen geworden en is de eerste e-Sporter die onder contract stond bij een professionele voetbalclub, namelijk AFC Ajax. Tegenwoordig heeft Koen een succesvol YouTube-kanaal met 145.000 abonnees waar hij FIFA-gerelateerde video's upload. 

Schrijf je nu in »
 


Workshop Kickboksen (VOL)

Kickbokslegende Remy Bonjasky “The Flying Gentleman” Bonjasky is drievoudig wereldkampioen K1. Bonjasky, eigenaar van sportschool, Bonjasky Academy. In 2014 deed Bonjasky mee aan Expeditie Robinson en in 2017 deed Bonjasky mee aan het televisieprogramma Maestro.  Leer van deze expert de fijne kneepjes van het kickboksen en trek de bokshandschoenen alvast aan.

Deze workshop is vol
 


Workshop Nieuwslezen

Hoe word je nieuwslezer? Altijd al eens willen leren wat het werk van een nieuwslezer inhoudt? Hoe je nieuws beoordeelt, hoe je teksten niet opleest maar vertelt?  Na tips van Edvard zelf eens proberen een Journaal te lezen, geef je dan op. Nieuwslezer van en presentator Edvard Niessing, bekend van o.a. RTL nieuws, Omroep max, Bananensplit kan je de fijne kneepjes van het vak leren. Je gaat met een echte autocue aan de slag en het voorgelezen nieuws kun je thuis terug zien op de video.

Schrijf je nu in »
 


Workshop Perfume design

Kom jij gezellig ‘kokkerellen’ met essential oils? Lekker ‘snuffelen’ & maken van je eigen bodybutter & parfum rollertje. En de geur? Die bepaal jij! Versier je potje naar jouw eigen inspiratie & creativiteit! Kortom, een workshop waarbij je lekker creatief bezig bent! Byjo verzorgt deze workshop waar je leert omgaan met etherische oliën gezondheidsproducten te maken voor je dagelijkse gebruik.

Schrijf je nu in »
 Programma voor volwassenen:


Kinderombudsman

Wat hebben kinderen en jongeren met een zieke ouder nodig van hun ouders, professionals en anderen in hun omgeving? Op welk moment hebben zij behoefte aan welke informatie, hulp of steun? Ondersteunen we hen al voldoende, of is er meer nodig? Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer geeft antwoord op deze vragen, op basis van ervaringen en wensen van kinderen en jongeren zélf.

Margrite Kalverboer is sinds 22 april 2016 de Kinderombudsman.
De Kinderombudsman adviseert kinderen en jongeren over manieren waarop ze voor hun rechten kunnen opkomen: alleen, of met een groep kinderen of jongeren, daarnaast controleert hij of de kinderrechten in Nederland worden nageleefd door de overheid, maar ook door private organisaties in het onderwijs, de kinderopvang, jeugdzorg en de gezondheidszorg. De Kinderombudsman adviseert gevraagd en ongevraagd het parlement en organisaties en maakt mensen bewust van de kinderrechten. Op die manier verbetert hij de positie van kinderen en jongeren in Nederland.
 


Interactieve lezing Ingeborg Douwes Centrum

Het Ingeborg Douwes Centrum is een expertisecentrum op het gebied van de psycho-oncologie.
De in de oncologie gespecialiseerde GZ psychologen van het Ingeborg Douwes Centrum begeleiden mensen die, op welke manier dan ook, met kanker geconfronteerd zijn (geweest). Deze hulp is beschikbaar ongeacht de ziektefase en de prognose, voor patiënt en naasten - jong of oud. Naast de cliëntenzorg doen we veel aan onderzoek en innovatie, geven we lezingen en scholingen, en maken we ons hard voor beter toegankelijke psychosociale zorg bij kanker voor de patiënt en zijn naasten.

Eén van onze innovatieprojecten gaat over Kanker in het gezin en daar komen we over vertellen op de Landelijke dag. Binnen dit project hebben wij een reeks themabijeenkomsten voor ouders ontwikkeld samen met Prof. Dr. Paul Boelen en Drs. Dineke Verkaik van de Universiteit van Utrecht. Daarnaast hebben we voorlichtingsmateriaal ontwikkeld, onder andere over onze tips rond de diagnose, rond het ziek zijn en (indien van toepassing) rond het niet meer beter worden.  Er wordt stilgestaan bij thema’s als: communicatie in het gezin, omgaan met emoties en opvoeding. Ook reacties en behoeften van de kinderen, passend bij hun ontwikkeling, komen aan de orde. Een interactieve lezing waar ruimte is voor het stellen van vragen en bespreken van voorbeeld situaties.
 Muzikale afsluiting:

Alain Clark

Zanger, gitarist, componist, producer en vooral: muzikant in hart en nieren. Alain gooide hoge ogen in het programma ‘Beste Zangers’. In januari heeft hij in een uitverkocht Carré ook zijn nieuwe album “Sunday afternoon” gepresenteerd. Met een flinke rij hits op zak als ‘This Ain’t Gonna Work’, ‘Hold On’, ‘Love is everywhere’, ‘Back in my World’ en het ontroerende duet met zijn vader, ‘Father and Friend’ zijn we trots dat Alain Clark de landelijke dag muzikaal afsluit.

HELP JIJ ONS?
DONEER OF WORD VRIJWILLIGER / SPONSOR
HELP NU »
kom naar de landelijke dag
op 15 juni 2019
Meer info »
VRAGEN OF SUGGESTIES?
Laat het ons weten!
CONTACT »
256