Menu

Daan Westerink spreekster landelijke dag

Daan Westerink is pedagoog, publicist, mediator, trainer, docent, onderwijs- & rouwdeskundige. Ze is een veelgevraagd spreker en ben rouwdeskundige bij Ik Mis Je (EO) en bij LibelleTV. Ook begeleidt ze kinderen, jongeren, studenten, gezinnen en volwassenen die om extra ondersteuning vragen na een verlieservaring. In organisaties begeleid ze conflictsituaties, transities en reorganisaties.

Daan geeft trainingen aan hulpverleners en aan onderwijsinstellingen over omgaan met kinderen, jongeren en volwassenen na een verlieservaring. Ze is een ervaren communicatietrainer bij organisaties binnen de uitvaart, zorg & welzijn en het onderwijs. Ze werkt oplossingsgericht en maakt gebruik van socratische gesprekstechnieken.

Sinds 2003 verdiept ze zich als onderzoeksjournalist en als pedagoog in (onderzoeken naar) coping: hoe mensen omgaan met verlieservaringen. Ze werkt veel samen met onderzoekers van Universiteit Utrecht en probeert een brug te zijn tussen de wetenschap en de praktijk.

Ze is daarnaast freelance docent Journalistiek, onderwijsontwikkelaar & studieloopbaanbegeleider bij de School voor Journalistiek – Hogeschool Utrecht. Ze probeert daar vooral het talent aan te spreken in haar studenten.

Momenteel is ze als onderwijsontwikkelaar bezig met het ontwikkelen van nieuwe concepten voor excellent onderwijs aan divers talent.

Daan Westerink schreef de boeken ‘Verder zonder jou – jongeren over de dood van een dierbare’, ‘Leven zonder ouders. Het definitieve einde van het kind-zijn’, en ‘Noem mijn naam. Leven met de dood van een kind’, (het laatste boek samen met Marinus van den Berg). In 2018 verschijnt Het Grote Rouwboek (Adveniat).

Vereniging Yarden Flevoland maakt aanwezigheid Daan westerink mogelijk

foto Daan WesterinkErik van 't Woud

daan westerink
187