Menu

Landelijke dag op 13 juni 2020

Bij kanker in een gezin vallen de kinderen vaak tussen wal en schip. Stichting Langs de Zijlijn vraagt daar aandacht voor tijdens de landelijke dag op zaterdag 13 juni 2020.

Kanker in een gezin heeft impact op alle gezinsleden. De normale gezinssituatie gaat op z’n kop. Er heerst veelal verdriet, angst, onzekerheid en boosheid. Voor de patiënt is er volop ondersteuning, zowel fysiek als mentaal. Maar voor kinderen is dat nog geen vanzelfsprekendheid. Ze krijgen in een nieuwe situatie meer verantwoordelijkheden (bijv. zelf naar sport toe gaan of, zorgdragen voor huiswerk of huishoudelijke taken), troosten van broertjes/zusjes, ze worden geconfronteerd met scheldwoordenmet kanker etc.

Vragen maar geen antwoorden
Kinderen hebben in deze situatie veel vragen maar geen antwoorden. Ze zijn geen deelgenoot bij de gesprekken met medici. Ze blijven met vragen rondlopen. Vaak ontzien ze in deze situatie zelfs de ouders, want die hebben het tenslotte al zwaar genoeg. Omdat de aandacht zich richt op de patiënt en het hele ziekteproces, ervaren kinderen vaak dat ze als het ware ‘langs de zijlijn staan’. Om hen te ondersteunen is er het initiatief om een landelijke dag te organiseren met workshops die ondersteuning bieden bij de emoties van kinderen. Ook voor ouders is er een programma dat gericht is op het omgaan met de kinderen.

Meer weten?
Lees dan verder op deze pagina.
 

Aanmelden
Wenst u zich aan te melden voor deze landelijk dag op 13 juni 2020, maak dan gebruik van ons online inschrijfformulier 

Fotoblok-Jochem
187