Menu

Over ons

Ingeborg Lups-Dijkema

Het initiatief tot de landelijke dag van Stichting Langs de Zijlijn is van Ingeborg Lups – Dijkema (1973).

In 2015 kreeg zij borstkanker. Na een intensieve behandeling werd zij anderhalf jaar later ziektevrij verklaard. Van een fulltime werkende moeder met een goede baan in een stabiele omgeving veranderde ze in een patiënt. Maar ook haar gezinsleden, met name de kinderen zijn keihard geconfronteerd met deze nieuwe werkelijkheid. Die leidde tot bijkomende emoties. Normaal weten ouders daar wel mee om te gaan, maar die zijn door de nieuwe toestand bezig met heel andere zaken. Gevolg: verdriet, nachtmerries, moeilijk slapen, buien. De kinderen proberen elkaar onderling te troosten met wisselend resultaat. Ook de omgeving reageerde, schelden met kanker op school en sportvelden.

Ingeborg wil met de Stichting Langs de Zijlijn en de landelijke dag aandacht vragen voor de gevolgen voor kinderen uit het gezin als een ouder wordt getroffen door kanker. Dat moet leiden tot meer begrip voor de positie van kinderen en hun wankele positie tijdens en na het ziekteproces. De landelijke dag kan de aanzet zijn tot een aanpak die ertoe leidt dat kinderen in zo’n geval niet extra kind van de rekening worden.

Bestuur voor Langs De Zijlijn
Sinds augustus van 2017 heeft Stichting Langs De Zijlijn een bestuur. Tot die tijd was oprichter en initiatiefnemer Ingeborg Lups – Dijkema het enige bestuurslid. De andere bestuursleden zijn Klaas Adams en Dick Maes – Broekema. Ze worden bijgestaan door een adviseurs, Wim Aspers. Het bestuur vertegenwoordigt knowhow uit diverse richtingen. Ingeborg Lups-Dijkema werkt voor Stichting Veluweportaal, een werkgevers organisatie op het gebied van human resource management. Mr. Klaas Adams is adviseur bij de accountants- en adviesorganisatie De Jong & Laan. Dick Maes – Broekema is creative director van Broad Communications Company BV (reclame, pr, web en film). Wim Aspers komt uit de wetenschappelijke wereld en was onder andere verbonden aan de Universiteit van Leiden.  Ingeborg Lups: ‘Een bestuur met een veelzijdige ervaring’. Alle bestuursleden en adviseur waren al betrokken bij de landelijke dag die in april is gehouden in de Meerpaal te Dronten. Van links naar rechts op de foto: Wesley Lups (Lups media), Ingeborg Lups-Dijkema, Klaas Adams, Linda van den Belt en (zittend) Wim Aspers.

Ingeborg Lups – Dijkema, voorzitter

Klaas Adams – penningmeester

Wim Aspers - adviseur

Dick W.A. Maes – Broekema, bestuurslid communicatie

Kijk en luister naar Ingeborg's verhaal in onderstaande video.
 

Beleidsplan (PDF download)

RSIN: 856707181

De bestuursleden verrichten kosteloos hun werkzaamheden. Er is geen personeel in dienst.

U mag een gift aftrekken als u deze doet aan een (culturele) ANBI, een vereniging of een steunstichting voor een SBBI. Lees meer.


Jaarrekening 2017

Jaarrekening 2017 (PDF download)
 

HELP JIJ ONS?
DONEER OF WORD VRIJWILLIGER / SPONSOR
HELP NU »
kom naar de landelijke dag
op 15 juni 2019
Meer info »
VRAGEN OF SUGGESTIES?
Laat het ons weten!
CONTACT »
192